Quin Dokters Ridderkerk biedt fysieke en digitale huisartsenzorg

Quin Dokters Ridderkerk biedt fysieke en digitale huisartsenzorg

Quin Scenarios Medicalprofile 01
 

Digitale zorg waar mogelijk, fysieke zorg waar nodig

Quin Dokters Ridderkerk biedt een sterke combinatie van digitale en fysieke zorg. De digitale tools zetten we in de komende periode in om de werkdruk onder huisartsen te verlagen. Zo blijft er meer tijd en aandacht over voor jou. Natuurlijk zijn onze digitale hulpmiddelen geen vervanging voor de warme zorg van je huisarts. Wij geloven in digitale zorg waar mogelijk en fysieke zorg waar nodig. Zodra deze digitale tools live staan voor Quin Dokters Ridderkerk, zul je hier een bericht over ontvangen.

Quin Scenarios Checkme 01
 

Wanneer gebruik je de app?

Voor urgente klachten bel je altijd direct de spoedlijn. Je gebruikt de app wanneer je niet-urgente klachten hebt. Met de symptoomchecker weet je snel of het nodig is om naar je huisarts te gaan. Ook kun je straks in de app medische artikelen lezen, informatie van je huisarts terugvinden en je afspraken bijhouden. Doordat je je gezondheid zelf in kaart brengt, weet je precies hoe je ervoor staat. Bovendien gaan jij en je huisarts door de informatie in de app altijd goed voorbereid het consult in. Zo vind je zeker de zorg die bij jou past.

 

Het belang van persoonlijke zorg en warme aandacht

Uiteraard kunnen we niet alles digitaal oplossen. Dat zie je ook terug in ons rijke zorgaanbod, waarbij we je zoveel mogelijk zorg op maat bieden. We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt bij Quin Dokters. Daarom verliezen we het belang van persoonlijke zorg en warme aandacht nooit uit het oog.

Zorgaanbod digitaal

Zorgaanbod digitaal

Zorgaanbod digitaal

Quin-app

Met onze Quin-app heb je altijd en overal toegang tot digitale zorg. De app bestaat uit een medisch profiel, een symptoomchecker en medische artikelen die geschreven zijn door huisartsen en specialisten. Ook regel je binnenkort in de app allerlei praktische zaken, zoals het maken van videoconsult afspraken. Met jouw toestemming heeft je huisarts toegang tot de gegevens uit jouw app. Zo gaan jullie samen goed voorbereid het consult in.

  • 24/7 klachten checken met de symptoomchecker
  • Direct advies of en wanneer een bezoek aan je huisarts nodig is
  • Praktische zaken regelen, zoals een videoconsult afspraak maken (binnenkort beschikbaar)
  • Kennis opdoen over symptomen, ziektebeelden en leefstijladviezen
Videoconsult

Als je klachten hebt, is het niet altijd nodig om op fysiek consult te komen. Soms is een gesprek via video ook een prima alternatief. Geeft de symptoomchecker aan dat je contact op moet nemen met je huisarts? Dan kun je voor bepaalde klachten direct een afspraak inplannen voor een videoconsult. De app geeft dit aan.

Tijdens dit videoconsult neemt je huisarts je klachten met je door en geeft zij advies over eventuele vervolgstappen. Zo weet je meteen of je een vervolgafspraak moet maken en of voorbereidend onderzoek, zoals het bijhouden van een klachtendagboek of bloedprikken, nodig is.

Zelf regelen

Quin Dokters Ridderkerk biedt binnenkort de mogelijkheid om online een aantal zaken zelf te regelen:

  • Online herhaalrecepten aanvragen
  • Online medisch dossier en onderzoeksuitslagen inzien

Klik hier voor de instructies voor het aanmaken van een account om van deze diensten gebruik te kunnen maken. 

Zorgaanbod fysiek

Zorgaanbod fysiek

Huisartsenzorg

Reguliere zorg

Bij Quin Dokters Ridderkerk bieden we persoonlijke en hoogstaande huisartsenzorg. Als patiënt kun je altijd rekenen op de vertrouwelijkheid van je eigen huisarts. Jij staat centraal en samen kijken we welke zorg en welke behandeling het beste bij jou past. Naast onze reguliere zorg, bieden we ook zorg in de wijken aan. Zeker voor kwetsbare ouderen of mensen met een complexe zorgvraag is deze ondersteuning in de eigen leefomgeving heel waardevol.

Chronische zorg

Heb je een chronische aandoening, zoals diabetes, astma of COPD? Of loop je een verhoogd risico op hart- en vaatziekten? Voor patiënten die hiermee worstelen hebben we extra aandacht. Praktijkondersteuners van Quin Dokters leveren continue zorg om jouw aandoening zo goed mogelijk te behandelen. Dat is belangrijk, want alleen door deze monitoring kunnen we ontdekken of je medicatie goed is afgestemd op jouw behoeften.

Psychosociale zorg

We kennen allemaal periodes van tegenslag. Je kunt worstelen met problemen op je werk of in de relationele sfeer. Of je kunt te maken krijgen met ingrijpende gebeurtenissen die je zelf niet kunt verwerken. Ook voor opvoedkundige problemen of vermeende psychische problemen bij kinderen, zoals bij een scheiding of een sterfgeval. Voor al deze zaken kun je op de praktijk terecht voor laagdrempelige psychische en sociale zorg. Onze psychologen en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (POH-GGZ) helpen je om weer grip te krijgen op je leven. In maximaal vijf gesprekken geven ze je handvatten om je leven weer op te pakken. Is er meer tijd nodig? Dan verwijzen zij je door naar een andere hulpverlener.

Kleine chirurgische ingrepen

Voor een kleine ingreep, zoals het verwijderen van een moedervlek, wordt extra tijd uitgetrokken. Meestal gebeurt dit ’s middags. Afspraken lopen via de assistente.

De ingrepen, die in het medisch centrum worden gedaan, zijn de volgende:

– Inbrengen/verwijderen IUD (spiraaltje)

– Verwijderen lipomen (vetbulten), atheroomcystes (verstopte talgklieren) etc.

– Wigexcisies (gedeeltelijk verwijderen van teennagels)

Behandelinformatie

Oren uitspuiten
Wratten behandeling
Urine onderzoek
Longfunctieonderzoek (Spirometrie)
Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Bevolkingsonderzoek borstkanker
Bevolkingsonderzoek darmkanker
Ouderenzorg