Quin Dokters Amsterdan biedt fysieke en digitale huisartsenzorg

Quin Dokters Amsterdan biedt fysieke en digitale huisartsenzorg

Quin Scenarios Medicalprofile 01
 

Digitale zorg waar mogelijk, fysieke zorg waar nodig

Quin Dokters Amsterdam biedt een sterke combinatie van digitale en fysieke zorg. De digitale tools zetten we in om de werkdruk onder huisartsen te verlagen. Zo blijft er meer tijd en aandacht over voor jou. Natuurlijk zijn onze digitale hulpmiddelen geen vervanging voor de warme zorg van je huisarts. Wij geloven in digitale zorg waar mogelijk en fysieke zorg waar nodig.

Quin Scenarios Checkme 01
 

Wanneer gebruik je de app? (alle functies binnenkort beschikbaar)

Voor urgente klachten bel je altijd direct de spoedlijn. Je gebruikt de app wanneer je niet-urgente klachten hebt. Met de symptoomchecker weet je snel of het nodig is om naar je huisarts te gaan. Ook kun je in de app medische artikelen lezen, informatie van je huisarts terugvinden en je afspraken bijhouden. Doordat je je gezondheid zelf in kaart brengt, weet je precies hoe je ervoor staat. Bovendien gaan jij en je huisarts door de informatie in de app (binnenkort beschikbaar) altijd goed voorbereid het consult in. Zo vind je zeker de zorg die bij jou past.

 

Het belang van persoonlijke zorg en warme aandacht

Uiteraard kunnen we niet alles digitaal oplossen. Dat zie je ook terug in ons rijke zorgaanbod, waarbij we je zoveel mogelijk zorg op maat bieden. We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt bij Quin Dokters. Daarom verliezen we het belang van persoonlijke zorg en warme aandacht nooit uit het oog.

Zorgaanbod digitaal

Zorgaanbod digitaal

Zorgaanbod digitaal

Quin-app (alle functies binnenkort beschikbaar)

Met onze Quin-app heb je altijd en overal toegang tot digitale zorg. De app bestaat uit een medisch profiel, een symptoomchecker en medische artikelen die geschreven zijn door huisartsen en specialisten. Ook regel je op de app allerlei praktische zaken, zoals het maken van videoconsult afspraken. Met jouw toestemming heeft je huisarts toegang tot de gegevens uit jouw app. Zo gaan jullie samen goed voorbereid het consult in.

 • 24/7 klachten checken met de symptoomchecker
 • Direct advies of en wanneer een bezoek aan je huisarts nodig is
 • Praktische zaken regelen, zoals een videoconsult afspraak maken
 • Kennis opdoen over symptomen, ziektebeelden en leefstijladviezen
Videoconsult (binnenkort beschikbaar)

Als je klachten hebt, is het niet altijd nodig om op fysiek consult te komen. Soms is een gesprek via video ook een prima alternatief. Geeft de symptoomchecker aan dat je contact op moet nemen met je huisarts? Dan kun je voor bepaalde klachten direct een afspraak inplannen voor een videoconsult. De app geeft dit aan.

Tijdens dit videoconsult neemt je huisarts je klachten met je door en geeft zij advies over eventuele vervolgstappen. Zo weet je meteen of je een vervolgafspraak moet maken en of voorbereidend onderzoek, zoals het bijhouden van een klachtendagboek of bloedprikken, nodig is.

Email-consult

Voor bepaalde (niet-urgente) vragen kan je via een beveiligde verbinding contact opnemen met je huisarts. Vervolgens zal je huisarts je vraag beantwoorden via diezelfde beveiligde omgeving. Dit noemen we email-consult of e-consult. 

Niet alle gezondheidsvragen zijn geschikt voor het e-consult!

Geschikte onderwerpen/vragen voor een e-consult zijn:

 • vragen over leefstijl
 • vragen over medicijnen
 • vragen over onderzoek en uitslagen van onderzoek
 • vragen over klachten waarvoor u eerder op het spreekuur bent geweest
 • controle en vragen over chronische ziekten, zoals hoge bloeddruk, astma of suikerziekte

Maak geen gebruik van een e-consult bij:

 • spoedeisende vragen
 • vragen over een nieuwe klacht
 • vragen waarvoor (mogelijk) lichamelijk onderzoek nodig is
 • emotionele / psychische problemen
Zelf regelen

Quin Dokters Amsterdam biedt de mogelijkheid om online een aantal zaken zelf te regelen:

 • Inschrijven bij de praktijk
 • Online herhaalrecepten aanvragen
 • Online medisch dossier en onderzoeksuitslagen inzien

Klik hier voor de instructies voor het aanmaken van een account om van deze diensten gebruik te kunnen maken. 

Zorgaanbod fysiek

Zorgaanbod fysiek

Huisartsenzorg

Reguliere zorg

Bij Quin Dokters Amsterdam bieden we goede en persoonlijke en huisartsenzorg. Jij staat centraal en samen kijken we welke zorg en welke behandeling het beste bij jou past.

Chronische zorg

Heb je een chronische aandoening, zoals diabetes, astma of COPD? Of loop je een verhoogd risico op hart- en vaatziekten? Voor patiënten die hiermee worstelen hebben we extra aandacht. Praktijkondersteuners van Quin Dokters leveren continue zorg om jouw aandoening zo goed mogelijk te behandelen. Dat is belangrijk, want alleen door deze monitoring kunnen we ontdekken of je medicatie goed is afgestemd op jouw behoeften. Ook is het bij Quin Dokters Amsterdam mogelijk om een hartfilmpje (ECG) te laten maken.

Psychosociale zorg

We kennen allemaal periodes van tegenslag. Je kunt worstelen met problemen op je werk of in de relationele sfeer. Of je kunt te maken krijgen met ingrijpende gebeurtenissen die je zelf niet kunt verwerken. Ook voor opvoedkundige problemen of vermeende psychische problemen bij kinderen, zoals bij een scheiding of een sterfgeval. Voor al deze zaken kun je op de praktijk terecht voor laagdrempelige psychische en sociale zorg. Onze psychologen en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (POH-GGZ) helpen je om weer grip te krijgen op je leven.

Kleine ingrepen

Voor een kleine ingreep, zoals het verwijderen van een moedervlek, wordt extra tijd uitgetrokken. Afspraken worden gemaakt als dit is besloten tijdens spreekuur bij de huisarts. 

De ingrepen, die bij Quin Dokters Amsterdam worden gedaan, zijn de volgende:

 • Spiraal plaatsen
 • Unguis incarnatus (ingegroeide teennagel), aan de zijkant ter hoogte van de nagelriem in het weefsel groeit.
 • Naevus (andere benoeming moedervlek)
 • Verwijderen lipomen (vetbulten), atheroomcystes (verstopte talgklieren) etc.
 • Fibroom, huid uitstulping
 • Wratten, verschillende vormen

Indien er weefsel wordt wegsneden, wordt dit onderzocht in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. De uitslag is in de regel binnen 14 dagen bekend. Vervolgens kan er een controleafspraak worden gemaakt bij de arts en kunnen de hechtingen worden verwijderd.

Behandelinformatie

Oren uitspuiten
Wratten behandeling
Urine onderzoek
Longfunctieonderzoek (Spirometrie)
Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Bevolkingsonderzoek borstkanker
Bevolkingsonderzoek darmkanker