Welkom bij Quin Dokters Amsterdam

Welkom bij Quin Dokters Amsterdam

Welkom bij Quin Dokters Amsterdam

Bij Quin Dokters Amsterdam combineren we menselijke zorg met slimme digitale mogelijkheden. 

Welkom bij Quin Dokters Amsterdam

Nieuws & updates

28 juli 2021
Aangepaste openingstijden zomerperiode
28 juni 2021
Nieuw: vandaag nog videobellen met een Quin-huisarts
02 juli 2021
Vaccinatiebewijs voor reizen of voor toegang tot een evenement

Bereikbaarheid en wachttijd praktijk

De zorg voor onze patiënten is het allerbelangrijkst voor ons.

 

Helaas heeft de overgangsfase naar Quin Dokters in combinatie met de al aanwezige druk op de huisartsenzorg in onze regio een aantal uitdagingen gekend, waardoor het soms lastig is ons telefonisch te bereiken en het plannen van een niet-spoed afspraak langer duurt dan dat je van ons gewend.

 

De wachttijd voor het maken van een niet-spoed afspraak is op dit moment door beperkte capaciteit bovengemiddeld lang. Voor spoed zijn we uiteraard wel bereikbaar en beschikbaar. Dit is erg vervelend en we beseffen dat we een groot beroep doen op het geduld van onze patiënten, daarvoor willen we je bedanken.

 

Locatie Rivierenbuurt en Bilderdijkstraat zijn vanaf nu kantoorlocaties en niet meer bereikbaar voor afspraken. De overige locaties zijn gewoon open.

 

We doen er alles aan om de bereikbaarheid van de praktijk te verbeteren. Zo kun je veel zorgzaken via onze website regelen, zoals het aanvragen van chronische herhaalrecepten en een e-consult en het inzien van je medisch dossier. Binnenkort worden onze digitale mogelijkheden verder uitgebreid. Zodra er nieuwe functies beschikbaar zijn informeren we je hierover. 

 

Achter de schermen werken we daarnaast hard aan de uitbreiding van ons team en aan een efficiëntere afhandeling van telefoon en e-mail binnen de praktijk.

 

Nogmaals dank voor je begrip en geduld.

Vragen COVID-vaccinaties

1 juni 2021

 

Wil je vragen stellen over het coronavirus? Neemt dan contact op met het RIVM via 0800-1351 (publieksinformatienummer). Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 - 20:00 uur.  Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Link: https://www.rivm.nl/contact

 

 

Update 1 juni 2021

- De praktijk geeft geen gezondheidsverklaring af na herstel van Corona.

- Vanaf 5 juni kunnen patiënten uit geboortejaren 1956 t/m 1960 die nog NIET door ons (de huisarts) zijn gevaccineerd bij de GGD een afspraak maken voor een coronavaccinatie.

N.B. Mensen die wel de eerste vaccinatie met AstraZeneca hebben gehad bij ons (de huisarts), komen de tweede AZ-prik gewoon bij de huisarts halen. Uitnodiging komt eraan.

 

- Mensen geboren in 1981 kunnen vanaf 31 mei online een vaccinatie-afspraak inplannen via deze link. Vanaf vrijdag 4 juni valt de uitnodigingsbrief op de deurmat.

 

- De griep-vaccinatie-groep met een geboortejaar tussen 1961 en 2003 heeft inmiddels vanuit RIVM een uitnodigingsbrief ontvangen voor vaccinatie op een van de GGD-locaties.

 

Als huisartsenpraktijk hebben wij geen invloed op de landelijke planning van de vaccinaties. Wij verzoeken je om je uitnodiging voor een vaccinatie af te wachten. Om je te ondersteunen bij het vinden van de juiste informatie, plaatsen wij hieronder een aantal veelgestelde vragen en antwoorden met de links naar websites met informatie.

 

 

Veelgestelde vragen over het vaccineren tegen Corona

 

Waarom zou ik kiezen voor vaccinatie? En is vaccinatie verplicht?

'Vaccinatie tegen het coronavirus is niet verplicht. Maar als iedereen zich laat vaccineren, kan het coronavirus zich niet meer verspreiden. Een vaccinatie beschermt niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen'.

Bron: Rijksoverheid 

 

Wanneer word ik gevaccineerd?

'Wil je weten wanneer je aan de beurt bent voor de vaccinatie tegen het coronavirus? Op deze website kan je zien wanneer je aan de beurt bent'.

Bron: Rijksoverheid

 

Heb ik een keuze in het vaccin dat ik krijg? '

'Je kan niet zelf kiezen voor een bepaald vaccin. Het kabinet kijkt op basis van (internationale) adviezen of én welke vaccins voor een bepaalde doelgroep geschikt zijn'.

Bron: Rijksoverheid

  

Ik ben gevaccineerd tegen Covid-19. Wanneer ben ik beschermd?
'De meeste mensen krijgen 2 vaccinaties voor een goede bescherming. Je bent 1 week (met het vaccin van Pfizer) tot 2 weken (met de vaccins Moderna en AstraZeneca) na de 2de prik goed beschermd tegen het coronavirus. Soms is 1 vaccinatie voldoende. Dat is als je het vaccin van Janssen krijgt. Of wanneer je de afgelopen 6 maanden COVID-19 hebt gehad. Dan ben je ook 2 weken na de prik goed beschermd tegen het coronavirus'.

Bron: RIVM

 

Hoe ontvang ik een uitnodiging voor coronavaccinatie?

'Als je aan de beurt bent voor de prik tegen corona, dan krijg je een uitnodiging via de post'.

Bron: Rijksoverheid

 

Wat doen huisartsen met vaccins die eventueel overblijven?

'Huisartsen bestellen zorgvuldig en alleen voor mensen die aan de beurt zijn voor hun vaccinatie. Je kan je niet aanmelden voor vaccins die over zijn'.

Bron: Rijksoverheid

 

Snel naar...

Afspraak maken
Online herhaalrecept aanvragen
Medisch dossier en onderzoeksuitslagen
Inschrijven
Contact en openingstijden
Uitschrijven

Vragen over de Quin-app?

Kun je wat hulp gebruiken bij het installeren en inloggen in de Quin-app?

Bekijk dan de veel gestelde vragen in de FAQ of stuur een mailtje naar support@quin.md